Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: مامون به اجبار ولیعهدی خود را به «امام رضا (ع)» تحمیل کرد، اما «امام هشتم (ع)» این تهدید را به فرصت بدل کردند لذا تریبون عظیم خلافت را به نحوی در اختیار گرفتند که توانستند سخنانی را که در طول یکصد و پنجاه سال جز در خفا و با تقیه به یاران نزدیک هم گفته نشده بود با صدای بلند فریاد بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام مرتضی محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون سیره و کرامت «امام رضا (ع)» گفت: یکی از سیره‌های «امام رضا (ع)» بخشش و کرامت ایشان است، در بسیاری از روایات‌ تاریخی بیان شده است «امام رضا (ع)» بسیار صدقه پنهانی می‌دادند و اموال خویش را بین نیازمندان تقسیم می‌نمودند. روایت شده که ایشان یک سال تمام ثروت خود را در روز عرفه بین نیازمندان تقسیم کردند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

***کرامت «امام رضا (ع)»

این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ابراز کرد: در روایات آمده است روزی فردی به «امام رضا (ع)» گفت: این گونه بخشش، ضرر است. «امام رضا (ع)» فرمودند: این گونه بخشش ضرر و زیان نیست بلکه غنیمت است، هرگز چیزی را که به وسیله آن طلب اجر و کرامت می‌کنید، غرامت و ضرر به شمار نیاور، همچنین بیان شده هر وقت سفره غذا را برای ایشان پهن می‌کردند کاسه‌ای نزدیک ایشان قرار می‌دادند، ایشان از هر نوع غذا مقداری را بر می‌داشتند و در آن کاسه می‌ریختند و دستور می‌دادند آنرا بین فقرا تقسیم کنند؛ و می‌فرمودند: «خداوند عزوجل می‌داند که همه مردم قدرت این را ندارند که بنده آزاد کنند به همین دلیل به وسیله اطعام، برای آن‌ها راهی به سوی بهشت گذاشته است».

وی پیرامون اهمیت توسل به «ائمه معصومین (ع)» بیان کرد: توسل به ائمه معصومین خصوصا «امام رضا (ع)» از جمله امور راهگشا برای رسیدن به حوائج است، زیرا این امام بزرگوار را واسطه‌ای برای رسیدن به درخواست‌ها و آرزو‌ها قرار می‌دهیم.

***رویکرد اجتماعی «امام رضا (ع)»

محمدی رویکرد اجتماعی «امام رضا (ع)» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: پیرامون کرامت «امام رضا (ع)» سخنان فراوانی بیان شده است، در یکی از این روایات‌ بیان شده روزی فردی برای در خواست پول نزد «امام رضا (ع)» می‌رود و از ایشان در خواست مبلغی پول می‌کند ایشان که در حال خوردن انگور بودند خوشه‌ای از انگور را به مرد نیازمند می‌دهند او ناراحت می‌شود و با لحنی اعتراض آمیز بیان می‌کند که نیازمند پول است نه میوه در همین زمان فردی دیگر وارد می‌شود و او نیز نیاز مالی خود را با ادب خدمت «امام رضا (ع)» بیان می‌کند این امام بزرگوار به او دانه‌ای از انگور می‌دهد آن فرد از امام تشکر کرده و بسیار خوشحال می‌شود پس «امام رضا (ع)» به او خوشه‌ای انگور می‌دهد و اینبار فرد خوشحالتر شده و تشکر فراوانی می‌کند در نهایت «امام رضا (ع)» باغی از میوه به او می‌دهد، این مهم بیانگر سخاوت و در عین حال درس آموزی ایشان به افراد جامعه است.

این کارشناس علوم قرآنی تدبیر «امام رضا (ع)» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: پرکردن فضای مدینه از کراهت و نارضایتی خود به دلیل پذیرش ولایت عهدی اجباری، حرکت به مرو همچنین نپذیرفتن ولایت‌عهدی تا هنگام تهدید به قتل، ابراز اجباری بودن قبول ولایت عهدی در هر فرصتی، مشروط کردن پذیرش ولایت‌عهدی به دخالت نکردن در هیچ یک از امورحکومتی و رساندن پیام تشیع به گوش همه مسلمان‌ها همچنین استفاده «امام رضا (ع)» از هر فرصتی برای قرارگیری در معرض ارتباط با مردم را می‌توان به عنوان تدابیر ایشان نام برد.

***تریبون حکومت

وی رویکرد و برخورد «امام رضا (ع)» با سیاست‌ها و افکار مامون را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: مامون به اجبار ولیعهدی خود را به «امام رضا (ع)» تحمیل کرد، اما «امام هشتم (ع)» این تهدید را به فرصت بدل کردند لذا تریبون عظیم خلافت را به نحوی در اختیار گرفتند که توانستند سخنانی را که در طول یکصد و پنجاه سال جز در خفا و با تقیه به یاران نزدیک هم گفته نشده بود با صدای بلند فریاد بزنند و با استفاده از امکانات معمولی آن زمان که جز در اختیار خلفا و نزدیکان درجه یک آن‌ها قرار نمی‌گرفت آن را به گوش همه رساند.

***پرده برداری از چهره ریاکار مامون

محمدی ابراز کرد: مسیر انتخابی مأمون برای سفر «امام رضا (ع)» از مدینه به مرو، مسیری غیر شیعه نشین بود تا زمینه ارتباط «امام رضا (ع)» با محبان و پیروان به وجود نیاید، لذا این حرکت از مدینه تا مرو بیش از یک ماه به طول انجامید تا سرانجام به مقصد رسیدند، این وضعیتی که مأمون برای «امام رضا (ع)» حتی در سفر سیاسی به وجود آورد، نوع دیگری از حصر و زندان بود و تنها فقط پوشش آن عوض شده بود، با این شرایط زمانی که «امام رضا (ع)» به مرو می‌رسند، در نخستین اقدام به محل دفن خود می‌روند و به همراهان می‌گویند که اینجا محل دفن من است و برای آن‌ها توضیح می‌دهند که مأمون با من چه خواهد کرد، بیان این پیشگویی‌ها از سوی «امام رضا (ع)» درباره سرانجام سفر اجباری مأمون در واقع پرده انداختن از چهره ریاکار مأمون است.

***مشروعیت بخشیدن حکومت

وی در همین راستا ابراز کرد: مامون در تلاش بود تا خط بطلانی بر این مدعا بکشد که حکومتش غاصبانه نیست این مهم در جهت مشروعیت دادن به کارهای خلاف خود بود از سوی دیگر مامون با این کار «امام رضا (ع)» را که همواره یک کانون معارضه و مبارزه بودند، در کنترل دستگاه‌های خود قرار می‌داد و به جز خود ایشان همه سران و گردن کشان و سلحشوران علوی را نیز در سیطره خود در می‌آورد بدین ترتیب مامون یک عنصر مردمی و قبله امید‌ها و مرجع سوال‌ها را در محاصره خود قرار می‌داد و رفته رفته رنگ مردمی بودن را از ایشان می‌زدود و میان «امام رضا(ع)» و مردم فاصله می‌افکند که در نهایت موفق نشد و شکست خورد.

***سر بلند از مناظرات

این کارشناس علوم قرآنی به علم «امام رضا(ع)» اشاره و تصریح کرد: تشکیل مجالس مناظره با هر آن کسی که کمتر امیدی به غلبه او بر امام می‌رفت نیز از جمله همین برنامه‌های سیاست مدارانه مامون بود. هنگامی‌که «امام رضا (ع)» مناظره کنندگان ادیان و مذاهب مختلف را در بحث عمومی خود سر کوب می‌کردند و آوازه دانش و حجت قاطع ایشان در همه جا پیچید، مأمون در صدد برآمد که هر متکلم و اهل مجادله‌ای را به مجلس مناظره با امام بکشاند،که شاید یک نفر در این بین بتواند «امام رضا (ع)» را شکست دهد البته چنان که می‌دانیم هر چه تشکیل مناظرات ادامه می‌یافت قدرت علمی «امام رضا(ع)» آشکارتر می‌شد و مأمون از تأثیر این وسیله نا امیدتر.

محمدی پیرامون تصمیم مامون برای مقابله با «امام رضا (ع)» خاطرنشان کرد: مقابله «امام رضا (ع)» با سیاست‌های مامون این حاکم دسیسه کار را به خشم آورده بود لذا او چاره‌ای جز مسموم کردن «امام رضا (ع)» نیافت و همین کار را کرد و در ماه صفر دویست و سه هجری یعنی دو سال پس از آوردن اجباری «امام رضا (ع)» از مدینه به خراسان و یک سال و اندی پس از صدور فرمان ولیعهدی ایشان، «امام رضا(ع)» را به شهادت رساند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی دهه کرامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی دهه کرامت کارشناس علوم قرآنی ولایت عهدی امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۰۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در مراسم گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه و بزرگداشت سالگرد شهادت شهید مرتضی مطهری ابراز داشت: شهید مطهری در بین شهدای روحانی و بسیاری از شهداء، برجسته و خورشید درخشان است.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام حاجی صادقی در این مراسم، بیان کرد: شهید مطهری در بین شهدای روحانی و در بین بسیاری از شهداء، برجسته و خورشید درخشان است.

وی با اشاره به تعابیر امام (ره) درباره شهید مطهری، گفت: بیانیه‌های امام همیشه مختصر بود، اما درباره شهید مطهری ۳۲ ویژگی بیان کردند که راجع به دیگران بیان نشده است.

حجت‌الاسلام حاجی صادقی در ادامه اذعان کرد: شهید مطهری به ما آموخت در بطن سیاست، اخلاق داشته باشیم، در بطن عرفان، انقلابی باشیم، (عرفان)، مطهری را از انقلابی‌گری باز نداشت، سیاست مداری، او را از مرز تقوا خارج نکرد، هر چیزی را به زمان و موقع خودش انجام میداد.

وی افزود: الگو بودن و پیام شهید مطهری برای سپاه این است که در همه ابعاد رشد کنید و لذا سپاه یک تفاوتی که با همه نهاد‌ها دارد، پاسداریش از انقلاب در یک عرصه نیست بلکه در همه عرصه هاست.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه برخی‌ها دفاع‌های متفاوتی از انقلاب می‌کنند، تصریح کرد: برخی‌ها در قالب‌های مختلف از انقلاب دفاع فرهنگی، دفاع سیاسی، دفاع نظامی، دفاع اقتصادی می‌کنند، اما دفاع سپاه از انقلاب اینگونه است، می‌گوید هرجا خطر است من هم آنجا هستم.

وی با اشاره به فلسفه همزمان بودن گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی و سالروز شهادت شهید مطهری خاطر نشان کرد: این دو مناسبت را باهم قرار دادیم که بگوییم سپاه با دو بال علم و ایمان استوار است و با وجود این دو مورد و مدیریت آنها زندگی را نمی‌بازیم.

حجت‌الاسلام حاجی صادقی با تأکید بر اینکه باید دنبال معرفتی بود که شایسته انسان باشد، عنوان کرد: نگذارید هر روزتان با هم مساوی و یکی باشند، نگذارید بصیرت و درک شما از حقایق محدود شود بلکه همواره نسبت به رشد علمی‌خود روز به روز تلاش کنید.

وی با اشاره به عملیات غرور آفرین وعده صادق اظهار کرد: این پیروزی عظیمی که هنوز زوایای بزرگ آن خیلی مطرح نشده، مانند مقاطع بزرگی که در انقلاب اسلامی داشتیم است، مثل تسخیر لانه جاسوسی که انقلاب دوم بود، این را باید گفت که گام سوم و انقلاب سوم بود که انجام گرفت و یک سدی شکسته شد.

شایان ذکر است در پایان این مراسم، کارکنان سپاه امام علی بن ابی‌طالب (ع) با حضور بر مزار استاد مطهری، به این شهید عزیز ادای احترام کردند.

دیگر خبرها

  • ابوترابی: «وعده صادق» آغاز تحول در منطقه و معادلات سیاسی است
  • توضیحات پیرامون پیدا شدن یسنا ۴ ساله
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت
  • حمایت از طرح نور یک تکلیف و وظیفه همگانی است
  • مسئولیت علم در کلاس امام صادق(ع)
  • سردار رادان: آرام و قرار نداریم | برای عفت اسلامی درنگ نخواهیم کرد
  • برهنگی یکی از دسیسه‌های اساسی دشمن برای نابود کردن خانواده‌ها
  • استاد مطهری شهید راه تدبیر و تفکر است
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید