Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مرو ترکمنستان، سرکنسول کشورمان در این شهر، امروز در مراسم بزرگداشت بیست و پنجمین سالگرد بی طرفی ترکمنستان که در محل کتابخانه مرکزی شهر مرو برگزار شد گزارشی از آخرین وضعیت روند بازگشایی مرزهای زمینی چهارگانه کشورمان با ترکمنستان شامل مرزهای سرخس، لطف آباد، باجگیران و اینچه برون در ۲ بخش حمل و نقل ریلی و جاده ای ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسول جعفری ضمن اشاره به مشکلات حمل و نقل جاده‌ای از طریق مکانیزم ترانشیپمنت میان ۲ کشور ابراز امیدواری کرد که سرعت عمل و رشد بیشتری را در آینده در اجرای روش یاد شده و تردد جاده ای از مرزهای زمینی کشورمان با ترکمنستان شاهد باشیم.

وی بر ضرورت توسعه هرچه بیشتر روابط بین استان‌های همجوار ۲ کشور ایران و ترکمنستان تاکید کرد و با اشاره به نشست های برخط (ویدئو کنفرانسی) بین استانداران خراسان رضوی و ماری و همچنین خراسان شمالی و آخال ترکمنستان که طی ماه‌های اخیر برگزار شد استمرار این قبیل تماسها بین سایر استان‌های همجوار ۲ کشور را خواستار شد.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مرو با اشاره به برنامه تنظیم شده دیگری که برای تماس برخط استانداران ۲ استان گلستان ایران و بالکان ترکمنستان در آینده نزدیک در برنامه کاری ۲ کشور قرار دارد برگزاری این قبیل تماسها را موجب آشنایی با ظرفیتهای استانی و بهره‌گیری از این ظرفیت های مکمل در راستای رشد و ارتقای روابط تجاری بین ۲ کشور دانست.

جعفری با اشاره به حادثه ترور ناجوانمردانه دانشمند هسته ای کشورمان شهید دکتر محسن فخری زاده و موضع دولت ترکمنستان در محکومیت شدید این جنایت، مراتب تشکر و قدردانی خود را از پیام کتبی آقای رشید مردوف وزیر امور خارجه ترکمنستان به دکتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در این خصوص ابراز داشت.

در مراسم بزرگداشت بیست و پنجمین سالگرد بیطرفی ترکمنستان در کتابخانه شهر مرو، علاوه بر سرکنسول و دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان و دیپلماتهای آن کشور، معاون استاندار ماری، رییس نمایندگی وزارت امور خارجه ترکمنستان در استان ماری، رییس انستیتوی آموزش عالی انرژی شهر مرو، رییس حزب دموکرات شعبه استان ماری و رییس اتحادیه کارگری استان ماری نیز حضور داشتند و سخنرانی کردند.

ترکمنستان در سال ۱۹۹۱ میلادی استقلال خود را از شوروی سابق کسب و پس از آن بی‌طرفی خود در مسایل جامعه جهانی را اعلام کرد در نتیجه ترکمنستان نخستین کشور دنیا شد که با توافق و رضایت تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد موضع بی‌طرفی اتخاذ کرد.

این واقعه در ۱۲ دسامبر سال ۱۹۹۵ (۲۱ آذر ۱۳۷۴) طی جلسه شورای عمومی سازمان ملل در نیویورک به وقوع پیوست که در آن همه ۱۸۵ عضو سازمان ملل ترکمنستان را به عنوان کشوری بی‌طرف پذیرفتند.

برچسب‌ها استان گلستان جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد ترکمنستان محسن فخری‌زاده خراسان شمالی محمد جواد ظریف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان گلستان جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد ترکمنستان محسن فخری زاده خراسان شمالی محمد جواد ظریف استان گلستان جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد ترکمنستان محسن فخری زاده خراسان شمالی محمد جواد ظریف اخبار کنکور جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل ۲ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید ۲ کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره میبریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر ۲ کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا ۲ کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • عیادت سرکنسول ایران در فرانکفورت از رئیس اسبق فدراسیون کشتی
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است
  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات